top of page

ICFF - var det verdt turen?

Nå har det snart gått en måned siden vi satte våre føtter på amerikansk jord. Etter et og et halvt år med jobbing i samarbeid med Norsk Industri, Aros communications samt våre sam-stillere Eikund, Hadeland Glassverk, Heymat, Figgjo, Lundhs Realstone, Volver og Fram Oslo, var vi klare, motiverte og spente på hva uken i New York ville gi tilbake.


Hva er ICFF, tenker du kanskje? Det er "International Contemporary Furniture Fair" som holdes ved Javits Center i New York. ICFF er den ledende platformen hvor moderne møbeldesign i Nord-Amerika, hvor utstillere (som oss) møter redaktører, produsenter, akademikere, innkjøpere, arkitekter og designere.


På messen stilte vi ut våre Dyfosit® funksjonssystemer MK5 og MK7. Dette er funksjonssystemer med usammenlignbare "kvaliteter" som designere og produsenter kan nyte godt av i deres designprosess og produkter. Designere har større designfrihet, produsenter kan lettere holde på sine unike identiterer gjennom denne designfriheten, i tilegg til en enestående komfort. Les mer om Dyfosit® Reflects your movements her.


Avbildet til venstre er Inger Sjøli med vårt MK5 funksjonssystem og hvilestolen Narvik fra Stordal Møbel. Avbildet i midten er Generalkonsul Heidi Olufsen som snakker om den norske merkevaren og de norske kvalitetene fremfor utstillere og presse. Avbildet til høyre er vårt patenterte funksjonssystem MK5 og hvilestolen Narvik fra Stordal Møbel.


Uken begynte med en spennende dag i boligen til den Norske generalkonsulen, hvor vi åtte utstillerne fikk presentere oss for både presse og andre interessenter. Med en nydelig utsikt fra 23 etasje, god mat og drikke, godt humør og god stemning, produktive samtaler og gode dialoger vil vi si at denne dagen var en innertier. Vi fikk presentert oss godt, både i form av en liten filmsnutt og en liten Q&A hvor vår Salgs- og Markedssjef Inger svarte godt på spørsmålene som ble stilt. Denne dagen satte virkelig forventningene til de kommende dagene.


Her er representanter fra Heymat Tina Østrem og Sonja Djønne , Hadeland Glassverk v. John Jacobsen, Eikund v. Jørgen Tengsedal, Figgjo v. Anders Hellegaard, Lundhs Realstone v Thor-Anders Lundh Håkestad. og Fram Oslo v. Sunniva Hoff og Annette Hoff, samt Dyfosit v. Inger Sjøli sammen med Generalkonsulen Heidi Olufsen, Amy Rosi fra Aros Communications og Ragnhild Grytten fra Norsk Industri (Her mangler Ksenia Stanishevski fra Volver).


De tre messedagene var svært spennende, og sto absolutt til våre forventninger. Standen, som var designet av Tobias Berg, var så gjennomført og fin. Med et skikkelig Skandinavisk uttrykk i lyse, duse og nøytrale farger mener vi at standen ga et skikkelig bra inntrykk og skapte mye nysgjerrighet og interesse. Mission successfully accomplished!


Dyfosit® patentert funksjonssystem MK5 og MK7 med stoppet stol (modell Narvik) fra Stordal Møbel.


Inside Norway har fått mye oppmerksomhet før messen, noe som gjorde at vi alle fikk muligheten til å presentere oss i en paneldebatt om norsk design, produksjon og bærekraft på første messedag. Igjen gjorde Inger en fin figur og frontet oss og vårt budskap på en ærlig og ryddig måte. Andre messedag arrangerte Norsk Industri en Happy Hour på standen, hvor det ble servert fingermat med noe godt i glasset til oss utstillere og våre inviterte og forbipasserende.


Tilbakemeldingene har vært slående og enestående positive. Designerene vi har snakket med har vært begeistret for mulighetene vi kan skape, produsenter og andre besøkende har vært målløs av komforten de har opplevd. Vi har virkelig noe å «fare med». Vi opplevde at de som var innom stand, som ikke nødvendigvis var «riktige» samarbeidspartnere, var utrolig hjelpsomme og velvillige til å dele informasjon om mulige innfallsvinkler, men også fremsnakke oss til mer «relevante» bedrifter.


En stor takk til Ragnhild Grytten, Egil Sundet og Norsk Industri for et godt opplegg!


Så hva med tiden etter?

Vi har de siste ukene jobbet med å reflektere over hva vi har gjort og hva vi har oppnådd på de få dagene vi tilbrakte over dammen. Vi har iherdig jobbet med å bearbeide alle leads, sende e-poster, arrangert oppfølgingssamtaler og teams-møter. Vi har sendt prøver og prislister til mulige samarbeidspartnere, designere og produsenter. Jobben er ikke ferdig, bearbeidingen har så vidt begynt, men det lover godt. Ikke minst så frister det til gjentakelse!


10 out of 10, would recommend

45 visninger0 kommentarer
bottom of page