top of page

Tilbakeblikk på 2020 og en julehilsen fra oss!

Vi ser tilbake på 2020 med surrealisme i øynene. Pandemi, unntakstilstand, Norge stengte ned, 420 000 arbeidssøkere registrert hos nav, og det ble krig om toalettpapiret i butikkene. Årets ord ble kåret, ikke overraskende ble årets ord «koronaen», men for oss har det vært «prioriteringer».Knallstart, men ikke helt som planlagt …

Nå er året 2020 snart over, og man kan vel trygt si at det ikke ble som vi først hadde håpet, tenkt eller planlagt. Vi skulle ha en betydelig vekst med mange og store ambisjoner, men ingen var urealistiske, i alle fall ikke ved inngangen av 2020. I januar kom nyhetene om viruset – COVID-19 – i Kina, hvordan det hurtig spredte seg. Samtidig som vi hadde gode ordreinnganger, produksjonen gikk for fullt. Stockholm Furniture And Lights Fair 2020 gikk som en drøm i februar. Vi hadde rett og slett en kjempestart på året.


Lite visste vi at Covid-19 skulle klassifiseres som en pandemi, og 12 mars stengte Norge ned … Det var klart fra starten av; Sykkylven Stål skulle overleve både første og andre bølge, og vi skulle komme styrket ut av situasjonen. Utfordringene har kommet som perler på en snor for de fleste, de har også banket på våre dører og ventet på innpass. Permitteringer, harde prioriteringer, periodevis lavere ordreinnganger, prishopp hos leverandører og vanskeligere råvaretilgang er de store linjene.


I løpet av våren og sommeren begynte markedet rundt oss å stabilisere seg, og vi kunne gi slipp på noen av bekymringene. Vi kunne sakte, men sikkert ta tilbake ansatte i administrasjonen og produksjonen. Det ble snart klart at vi måtte begynne en type «gjenoppbyggingsarbeid». Salg og markedsarbeidet kunne ikke lenger gjennomføres på kjente måter med kjente metoder.. Med lav grad av tilstedeværelse på de sosiale plattformene hadde vi en jobb å gjøre. I løpet av relativt kort tid hadde vi etablert profiler på Facebook, LinkedIn og Instagram, og ikke for å glemme den nye nettsiden vår; sykkylvenstal.com. 2020 har vært året for digital vekst.


Det har ikke bare vært problemer og utfordringer … Som en følge av at den norske møbelindustrien har fått en oppblomstring i koronatiden, har også vi merket en oppgang i denne sektoren. Vi produserer og leverer en hel del mer til møbelindustrien i Norge. Det er betraktelig mer stille internasjonalt, der vi vet at noen av våre samarbeidspartnere har stengt produksjonen midlertidig, eller kjører halve dager som følger av nærliggende utbrudd og/eller lave ordreinnganger. Alt i alt har vi gått fra å ha en stor andel heltid og deltids permitterte til å utlyse stillinger.2021, men først; JULEFERIE

Det har vært et utfordrende år, det skal vi ikke legge skjul på. Men på grunn av gode medarbeidere og samarbeidspartnere kan vi stolt si; vi har overlevd en pandemi, for det har på ingen måte vært en selvfølge. Vi hadde ambisjoner om å vokse betydelig i 2020, disse ambisjonene står ved lag i 2021. Det sies at når en dør lukker seg, åpnes flere nye.


Vi ønsker å benytte anledningen til å takke for alle gode samarbeid i 2020! Vi ser frem mot et nytt år, der vi har mye spennende i møte.


God Jul og Godt Nytt År!


Med vennlig hilsen,

Sykkylven Stål.

108 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page